Logo 112inBeeld

Boerenprotest in Stroe beëindigd vanwege hitte
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 23 juni 2022, 17:01

‘Rustig verloop boerenprotest te danken aan goede samenwerking’

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:01 uur
BARNEVELD / STROE – Het landelijke boerenprotest dat op woensdag 22 juni in Stroe werd gehouden, is zonder grote incidenten en relatief rustig verlopen. Aan de demonstratie ging voor de gemeente Barneveld een intensieve week van voorbereidingen met meerdere partijen vooraf . “We spreken onze dank uit voor de goede samenwerking met de organisatoren en de eigenaar van het terrein. Dit geldt ook voor de gewaardeerde betrokkenheid van samenwerkende instanties, waaronder de Veiligheidsregio Gelderland-Midden en de politie”, aldus burgemeester Jan Luteijn.

Doel van de gemeente was om in de beschikbare tijd (6 dagen) ervoor te zorgen dat het aangekondigde protest op een verantwoorde en veilige manier doorgang kon vinden. De burgemeester besloot afgelopen maandag dat de demonstratie plaats kon vinden, nadat de organisatie de randvoorwaarden op het gebied van verkeersveiligheid en openbare orde afdoende had uitgewerkt. In en rondom Stroe stelde de gemeente voor de hele dag een alcoholverbod in, dat ook door de organisatoren werd ondersteund.

Loyaliteit en flexibiliteit

Door de gemeente Barneveld zijn in aanloop naar de demonstratie onder andere het onderwijs, zorgorganisaties en de ondernemersverenigingen actief geïnformeerd. Inwoners van Stroe werden via een huis-aan-huisbrief op de hoogte gesteld. “De impact van deze demonstratie op de lokale infrastructuur was groot. Ik ben onder de indruk van de loyaliteit en flexibiliteit van vele inwoners, ondernemers en in het bijzonder die van het dorp Stroe.”

Knelpunten

De gemeente was voorbereid op een hectische demonstratiedag. Toch deden zich ook knelpunten voor. Zoals verwacht ontstond er grote verkeersdrukte in aanloop naar de demonstratie. In de middag deed de gemeente daarom een oproep niet meer Stroe af te reizen. “De gevolgen voor het verkeer waren groot. Dit is een aandachtspunt waar een volgende keer nog meer rekening mee gehouden zou moeten worden”, stelt Luteijn Ook de aanwezigheid van een onverwacht groot aandeel vrachtwagens aan de demonstratie benoemt hij als een knelpunt in relatie tot de ligging van het terrein.

De sfeer bleef gedurende de demonstratie ontspannen, al speelde de hitte sommige aanwezigen parten. Waar nodig werden de hulpdiensten ingezet. Door de gemeente werd extra water beschikbaar gesteld op het terrein en op de toegangswegen.

Waardering

“Al met al kijken we terug op een dag die we met enige zorg tegemoet zijn getreden, maar die uiteindelijk in onze gemeente goed is verlopen. Dit dankzij de goede samenwerking met alle partijen”, aldus burgemeester Luteijn. Hij spreekt daarbij ook in het bijzonder zijn waardering uit voor de inzet van de wijkagenten en boa’s in zijn gemeente.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.