Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 03 februari 2022, 19:57

‘Samen voor Nederland’ organiseert demonstratie door Rotterdam, 15.000 deelnemers verwacht

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:57 uur
ROTTERDAM – Op 6 februari organiseert ‘Samen voor Nederland’ een demonstratie door Rotterdam. De organisatie verwacht 15.000 deelnemers. Zij starten om 12.00 uur op de Binnenrotte, lopen dan door de stad en eindigen om 17.00 uur weer op de Binnenrotte.

De route is als volgt: Binnenrotte-Meent-Goudsesingel-Mariniersweg-Blaak-André van der Louwbrug-Willemsbrug-Prins Hendrikkade-Koniginnebrug-Stieltjesstraat-Wilhelminakade-Erasmusbrug-Schiedamsedijk-Coolsingel-Meent-Binnenrotte. Zie de route op de kaart.

De gemeente Rotterdam heeft kennisgenomen van de aankondiging van deze demonstratie. In overleg met de politie zijn maatregelen getroffen om de demonstratie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. De gemeente staat ook in contact met omwonenden en ondernemers langs deze route.

Bereikbaarheid Noordereiland
De demonstratie heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad en het Noordereiland. Dit houdt in dat het centrum en het Noordereiland zondagmiddag minder goed bereikbaar is.

  • Het verkeer kan het Noordereiland uitsluitend af via de Willemsbrug, uitgaand verkeer is wel mogelijk.
  • Het verkeer richting de Willemsbrug via de Maaskade wordt omgeleid richting de Brugweg.
  • Op de kruising Prins Hendrikkade-Brugweg worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer goed te kunnen leiden.
  • Het verkeer kan alleen het Noordereiland niet op, dit houdt in dat inkomend verkeer tussen 13.00 en 17.00 uur niet mogelijk is. Deze tijden zijn een grove schatting, het hangt af van hoe snel de deelnemers lopen en hoe laat de eerste en laatste deelnemer het Noordereiland over is.
  • Buslijn 32 van de RET rijdt zondag niet tussen 13.00 en 16.00 uur, na 16.00 uur rijdt bus 32 weer volgens de dienstregeling.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Rotterdam Onderweg.

Hulpdiensten
Voor hulpdiensten is het Noordereiland bereikbaar. Het Oostelijk fietspad is aangewezen als calamiteitenroute en zal indien nodig hiervoor worden gebruikt.

Bron: Gemeente Rotterdam

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.