Logo 112inBeeld

Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 22 september 2023, 17:51

Scooterrijder botst vol in de flank van personenauto

APELDOORN – Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Generaal van Heutszlaan in Apeldoorn. De scooterrijder raakte een personenauto vol in de flank.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur en kwam binnen via eCall. De scooterrijder reed vanaf het Verzetstrijderspark en wilde de weg oversteken richting de Frisolaan. Een personenauto van rechts zag hij over het hoofd met een behoorlijke botsing tot gevolg.

Wat is een eCall systeem?

eCall staat voor Emergency Call. Dit veiligheidssysteem in auto’s neemt na een ongeluk automatisch contact op met de 112-centrale. En geeft daarbij onder meer de precieze plek en het aantal inzittenden door. Met deze informatie kunnen hulpdiensten zich beter voorbereiden en snel ter plaatse zijn.

Na een ongeluk stuurt eCall automatisch een melding naar de 112-centrale. eCall geeft hierbij door:

de precieze plek van het ongeluk;
de rijrichting;
het aantal inzittenden;
het type voertuig;
het type brandstof.

eCall kan van levensbelang zijn als passagiers niet zelf 112 kunnen bellen. U kunt via eCall ook contact opnemen met 112 door op een knop in de auto te drukken (handmatige eCall).

De scooterrijder raakte gewond en is door toegesneld ambulance nagekeken en behandeld. Ook de automobilist is nagekeken vanwege de vele glassplinters.

De politie heeft verklaringen opgenomen van de betrokkenen en van een getuige. Zowel de scooter als auto liepen forse schade op.

De weg was korte tijd volledig afgesloten geweest maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Locatie

112 Melding

17:01:29 22-09-23 Aanrijding letsel (eCall: ) Generaal Van Heutszlaan Frisolaan Apeldoorn 584713 Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.