Redactie ongeval 0 reactie(s) za 20 mei 2023, 2:20

Scooterrijder ernstig gewond na botsing met fietser op de Kayersdijk in Apeldoorn

APELDOORN – Een scooterrijder is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een botsing met een fietser. Vanwege de ernst van het letsel is een Mobiel Medisch Team door een traumahelikopter ingevlogen om hulp te verlenen. Ook de fietser raakte bij het ongeluk gewond.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

Vier ambulances snelden zich rond 22.45 uur naar de plek van het ongeluk op de Kayersdijk in Apeldoorn. Daar zijn een scooterrijder en een fietser op het fietspad met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Er is weliswaar verlichting aanwezig langs het pad, op sommige plekken is het aardig donker.

De man op de scooter raakte zwaargewond. Een traumahelikopter is opgeroepen en medische ondersteuning te verlenen. Die landde een paar honderd meter bij de ongevalslocatie vandaan op de carpoolplaats langs de A1. De scooterrijder is met hoofdletsel naar de traumahelikopter gebracht waar hij is gestabiliseerd. Uiteindelijk is de man met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De fietser raakte licht gewond en is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft bij hem een blaastest afgenomen.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

112 Melding

22:43:51 19-05-23 A1 Ambu 08993 - Apeldoorn Rit 111928 Traumaheli Lifeliner 3 - MMT Ambulance GelderlandZuid

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.