Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 15 september 2022, 19:39

Start onderzoek naar gevolgen corona op gezondheid volwassenen en ouderen

Laatst bijgewerkt: donderdag 19:39 uur
AMERSFOORT – Hoe gaat het met de inwoners van Amersfoort (GGD regio Utrecht) na 2,5 jaar corona? De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD regio Utrecht brengt daarom met een extra meting de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doet de GGD in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en.

Bijna 58.000 willekeurig gekozen mensen uit regio Utrecht worden benaderd om mee te doen aan dit vragenlijstonderzoek. Zij kunnen vanaf 6 september een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, participatie en corona. Het onderzoek loopt tot begin december.

Deelname

Het CBS selecteert willekeurig personen die worden uitgenodigd voor deelname aan de GGD Gezondheidsmonitor 2022. Zij vormen een goede afspiegeling van de bevolking. Deze groep inwoners krijgt een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. De gegevens van de deelnemers worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

Deelname is vrijwillig. Gemeente Amersfoort en GGD regio Utrecht stelt deelname zeer op prijs. Op basis van de resultaten adviseert GGD regio Utrecht gemeenten en andere overheidsinstanties over het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. Met dit extra onderzoek kan hierbij ook rekening worden gehouden met de impact van corona op de levens van de inwoners van Amersfoort.

Meer informatie over de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen vind je op GGDrU.nl/gezondheidsmonitor.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.