Redactie — 1120 reactie(s) — za 15 mei 2021, 21:28

Stenen door ruiten van woning persfotograaf in Vlaardingen

VLAARDINGEN – De woning van een persfotograaf in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in.

Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden. De fotograaf heeft al langer te maken met bedreigingen. Onderzocht wordt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben.

Journalisten moet zonder gevaar hun werk kunnen doen, en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de aard van het werk leiden. De politie geeft samen met het Openbaar Ministerie hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Mensen die meer weten over de bedreigingen of de aanval op de woning van de persfotograaf, worden verzocht zich te melden.

Heeft u informatie?
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar wel iets gezien of heeft u informatie over de toedracht? Beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met 0900-8844, of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons