Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 18 juni 2021, 19:03

Tientallen schademeldingen na windhoos in Leersum

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur

UTECHTSE HEUVELRUG – Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor bijna heel het land vanwege zware onweersbuien. Het noodweer gaat gepaard met zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur en forse hagelstenen van twee tot vier centimeter.

Vrijdagmiddag rond 17.30 uur is het noodweer boven de Utrechtse Heuvelrug losgebarsten. Er viel in korte tijd veel regen, terwijl het hard waaide. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt tientallen schademeldingen. De brandweer is met veel voertuigen en manschappen ter plaatse om het getroffen Leersum te helpen met de stormschades. Er is een traumahelikopter geland om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling van een gewonde. De schade aan woningen en voertuigen is enorm groot.

Update

Er worden circa 13 gaslekkages gemeld door omgewaaide bomen. Ook wordt er op diverse plekken een BBQ-geur geroken. BBQ en gaslucht gaan niet samen. Stop met BBQ voor de veiligheid van u en uw omgeving. Blijf weg uit het gebied rond Leersum en bel 112 uitsluitend bij levensbedreigende situaties.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.