Logo 112inBeeld

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 17 december 2021, 17:20

Twee mannen aangehouden op verdenking van meerdere Fiat 500-diefstallen

OOST NEDERLAND – Elk jaar levert het landelijk informatiepunt voertuigcriminaliteit een overzicht met de meest gestolen auto’s. Sinds 2020 staat ook de Fiat 500 op die lijst. Opvallend hierin is dat slechts 18% van deze voertuigen teruggevonden wordt; bij andere merken die hoog op die lijst voorkomen, is dit rond de 40%.

Team Nodale Oriëntatie (TNO) van de eenheid Oost-Nederland -een afdeling in iedere politie-eenheid die zich specifiek bezig houdt met mobiel banditsme – besloot de diefstallen van dit type voertuigen te monitoren. Vooral in Oost-Nederland maar ook daarbuiten blijken er Fiat 500’s te worden weggenomen.

De politie start een onderzoek en krijgt in dit onderzoek naar meerdere diefstallen van Fiat 500’s twee verdachten in beeld. Op 14 december 2021 houdt de politie een 63-jarige man uit Deventer in zijn woning aan. In zijn woning worden diverse goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie houdt een andere verdachte, een 53-jarige man uit Deventer, enkele uren later aan. In zijn fouillering worden ook goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het plegen van voertuigdiefstallen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.