Logo 112inBeeld

Redactie brand 0 reactie(s) zo 22 januari 2023, 3:15

Uitslaande brand in leegstaand pand aan de Zandlaan in Harderwijk

Laatst bijgewerkt: zondag 22 jan 2023 om 06:32 uur

HARDERWIJK – In een leegstaand pand aan de Zandlaan in Harderwijk heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 januari een uitslaande brand gewoed. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden.

Toen een eenheid van de politie over de N302 reed roken zij een sterke brandlucht waarna zij direct op onderzoek uit gingen. Om 02:15 uur trof men een uitslaande brand aan op de Zandlaan waarna de brandweer werd ingeseind.

Meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Omdat het pand al volledig in de brand stond heeft de brandweer er voor gekozen om het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Omdat de brand gepaard gaat met veel rookontwikkeling roept de veiligheidsregio ramen en deuren te sluiten en ventilatiesysteem uit te zetten. Omdat er mogelijk asbest in het pand zit is de Adviseur Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd. Na onderzoek bleek er geen asbest in het dak te zitten.

Rond 3.30 uur gaf de brandweer het sein “brand meester”. Er zijn geen gewonden gevallen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekeraars. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen.  Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

112 Melding

02:22:59 22-01-23 P 1 BON-01 (Middel BR) BR bijeenkomst Zandlaan Harderwijk 069191 069904 069801 061141 Brandweer Veluwe West (Harderwijk) (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.