Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) za 11 maart 2023, 18:02

Veel publiek bij brandweerwedstrijden in het centrum van Barneveld

Laatst bijgewerkt: zaterdag 11 mrt 2023 om 22:26 uur

BARNEVELD – Vandaag organiseerde de brandweer van Barneveld de provinciale Vaardigheidstoetsen.

Deze Vaardigheidstoetsen vonden plaats op twee locaties in Barneveld, waarbij tien ploegen per locatie hun best gaan doen om als eerste te eindigen. Vanwege dit wedstrijdelement zijn het eigenlijk de brandweerwedstrijden zoals we die van vroeger kennen. De drie beste ploegen van beide banen gaan door naar de volgende ronde, de gewestelijke ronden.

Eén Vaardigheidstoets speelde zich af bij basisschool De Bron. Er ontstond brand in de leegstaande school. De brand was ontstaan in een bankstel. Bij de naverkenning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Twee slachtoffers moesten gered worden door de brandweerlieden.

De tweede locatie was bij het gemeentehuis in het centrum van Barneveld. De burgemeester kreeg van een aantal boeren uit Stroe een ballonvaart aangeboden vanwege zijn afscheid. Terwijl een boer achteruit reed kwam er iemand onder de giertank en raakte bekneld. De brandweerploegen moesten de man bevrijden. Tevens brak er brand uit bij de Bas door de ballonvaarder. De brand moest geblust worden.

Uitslag baan brand

1: Kootwijkerbroek
2: Aalten
3: lienden
4: Varik
5: De Valk
6: Ermelo
7: Wezep
8: Asperen
9: Wapenveld

Uitslag 112

1: Elburg
2: Garderen
3: Otterlo
4: Emmeloord
5: Ederveen
6: Biddinghuizen
7: Dodewaard
8: Wehl
9: Waardenburg

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.