Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 april 2021, 15:58

Veel rook bij brand op militair oefenterrein in Leusden

Laatst bijgewerkt: maandag 17:23 uur

LEUSDEN – Dinsdagmiddag 20 april rond 12.55 uur is brand ontstaan op het militair oefenterrein aan de Doornseweg in Leusden. De brand veroorzaakt flinke rookpluimen die in de wijde omgeving goed te zien zijn.

Door de brandweer werd direct het sein middel brand gegeven, waarna meerdere eenheden van de brandweer ingezet konden worden om het vuur onder controle te krijgen. Vele brandweerwagen en terreinwagens stonden op het parkeerterrein van Panenkoekenhuis Bergzicht. De oorzaak van de brand was een rookgranaat van het leger. De soldaten van de landmacht hadden de brand in eerste instantie geblust, maar daarna laaide het vuur weer op en moest de brandweer worden ingeschakeld. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het om ongeveer 10.000 vierkante meter.

Rond 13.30 uur was het vuur redelijk onder de controle, maar het nablussen zal nog wat uren in beslag gaan nemen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.