Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) di 08 september 2020, 16:23

Verdachten van koperdiefstal opgepakt in Veenendaal

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:32 uur

VEENENDAAL – De politie heeft in samenwerking met de douane op maandag 7 september in Veenendaal, drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling van 2800 kilo gestript koperdraad. De verdachten zijn een 48-jarige Nederlander die in Amsterdam woont en twee Bulgaren van 36 en 57 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De douane trof bij een controle bij een logistiek bedrijf in Veenendaal een partij gestripte koperdraad aan die gereed stond voor verzending naar Engeland. De partij viel op omdat het export van afval betreft. De benodigde speciale documenten waren er echter niet bij. Toen duidelijk werd dat er die dag nog meer koperdraad voor transport geleverd zou worden, informeerde de douane de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid.

Bakken
Medewerkers van de Dienst Infrastructuur waren bij het bedrijf aanwezig toen de drie verdachten met een bestelbus nog eens drie bakken met koperdraad voor verzending afleverden. De mannen konden de herkomst van de koperdraad niet aantonen en werden toen aangehouden als verdachten van heling c.q. diefstal van koperdraad.

Gevangenisstraf
Na onderzoek aan de partij draden is vastgesteld dat de koperdraad vermoedelijk afkomstig is van een Nederlandse netbeheerder. Naast de lading is ook de bestelbus in beslag genomen. Na de aanhouding bleek ook dat de Nederlandse verdachte door de Belgische autoriteiten internationaal gesignaleerd staat. Hij wordt gezocht omdat hij in België nog een gevangenisstraf van vijf jaar dient uit te zitten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.