Logo 112inBeeld

Redactie overig 0 reactie(s) zo 05 juni 2022, 19:30

Vier sportwagens aan de kant gezet op de A28 na forse snelheidsovertreding

Laatst bijgewerkt: zondag 20:00 uur
ASSEN / ZWOLLE – Vandaag waren er opvallend veel snelle en dure auto’s op de A28 te zien die onderweg waren naar Assen. Daar bleek een auto evenement gaande. Regelmatig vielen deze negatief op vanwege excessieve snelheidsoverschrijdingen.

Snelheden liepen soms op tot wel 190 km/u waar 100 is toegestaan. Een groepje van vier automobilisten in sportwagens werd gelijktijdig aan de kant gezet bij Rogat. Drie van de vier bestuurders bleek familie van elkaar. De gemeten snelheid kwam op 171 gemiddeld, pieksnelheden lagen hoger. De rijbewijzen van hen werden ingevorderd.

Ook van drie andere automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Zij reden met snelheden tussen 160 en 170 km/u.

Een 23 jarige automobilist die niets met het evenement in Assen had te maken, maakte het ook bont. Met 160 km/u reed hij over de A28 bij Zwolle en negeerde tijdens inhalen drie keer een rood kruis, gaf geen richting en droeg geen gordel. Gezien dit rijgedrag en het rijgedrag uit het verleden heeft de politie naast een invordering van het rijbewijs drie boetes uitgeschreven en hem aangemeld bij het CBR.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.