Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 30 december 2020, 19:19

Vlak voor jaarwisseling nog zo’n 600 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:26 uur

AMSTERDAM – In twee onderzoeken naar de (ver)koop van illegaal vuurwerk heeft de Amsterdamse politie dinsdagavond 29 december 2020 twee verdachten aan kunnen houden en daarbij zo’n 600 stuks zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit vuurwerk lag onder andere in woningen en een boxruimte opgeslagen.

De onderzoeken draaiden in Amsterdam-West en verschillende politieteams werkten er aan mee. Het eerste onderzoek leidde tot de aanhouding van een 23-jarige Amsterdammer. Hij werd aangehouden in een auto en in dat voertuig troffen agenten illegaal vuurwerk aan. Vervolgens werd ook in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen. Uiteindelijk konden agenten 108 cobra’s, 14 shells en vijf dozen nitraten (ruim 200 stuks) in beslag nemen.

In het tweede onderzoek hield de recherche wederom één verdachte aan, eveneens een 23-jarige man uit Amsterdam. In een woning en box werden daarna grote hoeveelheden zwaar vuurwerk aangetroffen. Agenten namen 36 shells, 160 nitraten en 78 cobra’s in beslag.

In totaal haalde de politie met deze acties dus zeker bijna 600 stuks illegaal vuurwerk van de straat. De twee verdachten zitten er op dit moment nog vast en zijn in verzekering gesteld. Donderdag 31 december zullen zij worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Grote gevaarzetting
Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De opslag in woningen en een boxruimte zorgt dus voor een enorme gevaarzetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben.

Aantekening strafblad
Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

Meld verdachte situaties
Vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in uw omgeving? Of ziet u een verdachte situatie die mogelijk met (de handel in) illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Maak dan melding via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.