Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) di 30 maart 2021, 4:40

Vlammen slaan uit dak van woning aan de Kerklaan in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: maandag 17:24 uur

APELDOORN – In een woning aan de Kerklaan in Apeldoorn is maandagavond brand uitgebroken in het dak. Debrandweer rukte groots uit omdat het ging om een uitslaande brand.

De brand werd volgens 112 Meldingen Apeldoorn rond 22.30 uur ontdekt waarna de bewoners de woning verlieten. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwegen ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker kon de brandweer de brand zowel vanaf binnen als van buiten bestrijden. Hierdoor hadden de brandweerlieden na zo’n half uur de brand onder controle waarna kon worden begonnen aan de nabluswerkzaamheden.

Het dak liep forse schade op. Ook liep de woning rook en waterschade op. De bewoners moesten lange tijd buiten wachten in de kou. Zij kregen van de politie en brandweer warmte dekens toegereikt. Nadat stichting Salvage samen met de brandweer binnen waren geweest, bleek dat de bewoners terug konden naar hun woning ondanks de forse schade aan het dak.

De Kerklaan werd vanwege de inzet van de hulpdiensten lange tijd afgesloten. Ondanks de avondklok namen meerdere omwonenden een kijkje. Na ongeveer 1.5 uur keerde de rust weer terug in de straat en gingen de hulpdiensten retour.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.