Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 25 juni 2021, 15:51

Vliegtuig maakt noodlanding in weiland langs snelweg A50 bij Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:20 uur

APELDOORN – Langs de A50 ter hoogte van Apeldoorn heeft vrijdagochtend 25 juni een vliegtuig vliegtuig met 18 parachutisten een noodlanding gemaakt. Het toestel ligt met een vleugel op de vangrail van de snelweg. Het vliegtuig was even daarvoor opgestegen van Vliegveld Teuge. Iedereen stapte ongedeerd de Cessna 208B Grand Caravan uit.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die zou weer zijn omgekeerd. Het onderzoek naar de crash is in volle gang. De oorzaak zou een motorstoring zijn. Bij de noodlanding nam iedereen de crashhouding aan en iedereen is terug op Teuge.

Update

De afdeling Luchtvaarttoezicht heeft onderzoek gedaan naar de noodlanding vanochtend van het vliegtuig langs de A50 bij Beemte Broekland. Er is geen indicatie van grove nalatigheid of opzet. Er volgt geen strafrechtelijk onderzoek. De Onderzoeksraad onderzoekt verder.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.