Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 26 mei 2021, 17:24

Wie herkent deze arrogante Tikkiefraude pinner?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:21 uur

EDE – Een 18-jarige inwoner van Gilze werd in 2019 opgelicht via een Marktplaats-advertentie. De brutale jongeman die naderhand op 8 oktober het buitgemaakte geld opneemt bij een geldautomaat in Ede, lijkt zich allesbehalve schuldig te voelen. Hoewel hij duidelijk op beeld staat, is zijn identiteit helaas nog niet bekend.

Tikkiefraude via Marktplaats
Het slachtoffer werd opgelicht toen hij zijn kaartjes voor een pretpark via Marktplaats probeerde te verkopen. Al snel nam ene ‘Yvonne’ contact op via WhatsApp. Omdat ze al eens eerder zou zijn opgelicht, vroeg ze of hij ter verificatie 10 cent wilde overmaken m.b.v. een betaalverzoek. ‘Yvonne’ stuurde hem echter een nep-Tikkie, waardoor criminelen bij zijn rekening konden.

Betrokken bij oplichting
Zijn geld werd naderhand snel opgenomen bij een geldautomaat. De jongeman die dat doet, komt goed in beeld. Gezien de middelvingers die hij naar de camera opsteekt, weet hij dat zelf ook. Het is niet duidelijk of hij ook de nep-Tikkie stuurde, maar hij is hoe dan ook betrokken bij de oplichting.

Hoe herkent u een echte Tikkie?
Verkoopt u spullen via Marktplaats of een andere site? Wees dan alert op valse betaalverzoeken. Criminelen bouwen tegenwoordig nepsites die lijken op bijvoorbeeld een echte Tikkie-omgeving. Om echt en vals van elkaar te onderscheiden, kunt u het beste kijken naar de url van de link die u ontvangt. Een echte Tikkie-link begint met: https://tikkie.me/pay/. Criminelen gebruiken variaties waarin vaak de naam Tikkie is verwerkt. Voorbeelden van neplinks zijn Tlikkie.nl en tikkie-betaal•verzoek.com.

Help de politie
Laat snel van u horen als u iets over deze pinner weet. Als u hem persoonlijk kent, mag u uiteraard ook anoniem tippen via M. Bent u zelf het slachtoffer van deze vorm van fraude? Doe dan altijd aangifte!

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.