Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 27 februari 2023, 18:56

Wilde achtervolging door Apeldoorn eindigt in crash

APELDOORN – Een korte maar wilde politieachtervolging met hoge snelheden door Apeldoorn eindigde maandagmiddag in een crash. Niemand raakte bij het ongeluk gewond. De verdachte kon door de agenten worden ingerekend.

Rond 17.30 uur zagen agenten een auto rijden op de Deventerstraat die gesignaleerd stond als gestolen. De bestuurder van de auto ging er bij het zien van de agenten er met hoge snelheden er vandoor. Ver kwam de bestuurder niet. In de Faunastraat enkele honderden meters van de plek waar de achtervolging begon, botste de bestuurder vol achterop een geparkeerde auto. De gestolen auto waarin de verdachte reed raakte dusdanig beschadigd dat deze niet verder kon rijden. Nog voordat de bestuurder kon weg vluchten, werd hij door agenten al in de kraag gevat. De bestuurder, een man van midden dertig, is door agenten overgebracht naar het politiebureau.

Een officier van dienst van de politie liet ter plekke weten dat de bestuurder verdacht wordt van autodiefstal en rijden onder invloed. De recherche doet onderzoek.

Vanwege het onderzoek werd de Faunastraat afgesloten met linten. De twee zwaar beschadigde auto’s zijn door een berger afgesleept.

De inzet van de vele politiewagens trok veel bekijks van omwonenden. Zij kwamen af op de vele sirenes.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.