Logo 112inBeeld

Redactie lokaal 0 reactie(s) di 01 maart 2022, 3:47

Zo zorg je voor een frisse blik tijdens het werk

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21:48 uur

We kennen het allemaal: als je iets te lang achter elkaar hebt doorgewerkt of te weinig nachtrust hebt gehad, kan het gebeuren dat je niet goed kunt focussen op werk. Wat de reden ook is, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw frisse blik terug te krijgen. Denk hierbij aan het doen van ademhalingsoefeningen of het regelen van een zakelijke autoverzekering, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan. Met deze tips heb je jouw aandacht zo terug.

Verminder stress
Een grote oorzaak van verminderde focus is stress. Wanneer jij je zorgen maakt, blijft er weinig energie over voor werk. Zorg er daarom voor dat je iets doet aan de zaken die jou stress geven. Daarnaast kun je je goed voorbereiden op zaken als ziekte en schade, zodat je onbezorgd aan het werk kan gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je een autoverzekering zakelijk kunt afsluiten? Op die manier weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan wanneer jouw auto iets mankeert.

Let op je ademhaling
Ademhaling is de sleutel naar bewust en aandachtig werken. Door diep adem te halen via je buik, ontspant jouw lichaam en breng je meer zuurstof je hersenen in. Wanneer je voelt dat je aandacht verslapt, probeer dan minstens tien diepe buikademhalingen door je neus te doen. Je kunt je ogen – voor extra ontspanning – zelfs even sluiten terwijl je dit doet..

Snelle tips voor meer energie
Je energieniveau is erg belangrijk om met een heldere blik te kunnen werken. Met deze snelle tips kun je boordevol energie aan de slag:

  • Zorg ervoor dat je goed eet tijdens de werkdag.
  • Neem voldoende drinken mee, zoals een kan met water of thee.
  • Voor extra energie is het handig om gezonde snacks bij de hand te hebben, zoals appels of mueslirepen.
  • Beweeg voldoende gedurende de dag. Blijf nooit langer dan twee uur aan één stuk door achter je bureau zitten, maar loop af en toe een rondje door het kantoor of ga naar buiten om een stuk te wandelen.

Haal alle afleiding weg
Voor veel mensen is een stille werkplek essentieel om zich goed te kunnen concentreren. Zorg er daarom voor dat je geen storende geluiden om je heen hoort. Doe eventueel de ramen en de deuren dicht of zet een noise cancelling koptelefoon op, die alle omgevingsgeluiden onderdrukt. Leg ook je mobiele telefoon weg, of spreek met jezelf af om er minstens twee uur lang niet op te kijken, zodat jij je in alle stilte kunt focussen op je werk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.